top of page

Hypnoterapi

Føler du dig begrænset i din hverdag af f.eks. angst, fobier, lavt selvværd, overvægt, for meget alkohol, kan det være at Hypnoterapi er noget for dig.

Måske har medicin afhjulpet nogle af dine symptomer, men årsagen er der jo stadig. Hypnoterapi går dybere end alm. terapi og måske er man ikke selv klar over hvorfor man har disse mønstre. Ofte er det noget der er sket på et tidspunkt i ens liv, hvor vi har været ude for noget der har påvirket os, på en meget uhensigtsmæssig måde.

 

Underbevidstheden gemmer/husker på alt hvad vi oplever, og ofte er det på et tidspunkt i livet hvor vi måske ikke var så gamle og det blev accepteret som ”sandheden”. Eller man har været udsat for et chok eller traume og på den måde været mere modtagelig for at få en uhensigtsmæssig vane eller adfærd.

Hvad er hypnose og hvordan foregår en behandling hos mig?

Hypnose er noget de fleste har prøvet uden at være helt bevidst om at man er i hypnose. Det er en tilstand af øget fokus og modtagelighed. Den tilstand du er i, når du f.eks. går og arbejder i haven og du ved et uheld kommer til at rive dig til blods, men først ser det når du kommer ind, og intet har mærket. Her har du været i en hypnotisk tilstand, dybt fokuseret. Det minder også om den tilstand man er i, hvis man dagdrømmer eller lige inden man falder i søvn. Men som mange måske tror, har det intet med søvn at gøre.

Selve hypnosen foregår ved at vi får en uddybende samtale inden selve hypnosen, hvor vi finder ud af hvad det er der reelt fylder hos dig, og påvirker din dagligdag, og hvordan du oplever begrænsningerne på egen krop. Du får samtidig en grundig gennemgang af hvad hypnose er og ikke er, så du kan være fuldstændig tryg ved at komme i hypnose hos mig.

Da tryghed og tillid er nøgleordet for at opnå en effektiv behandling. Det er helt sikkert og det er dig der har kontrollen til enhver tid.

Selve sessionen tager ca. 1 ½ - 2 timer.

Grunden til at det hedder 5 path er, at selve hypnoterapien er delt i op 5 faser, som stille og roligt skræller lagene af som i et løg. De lag er bl.a. de overbevisninger som du har fået med dig, oftest fra du var barn, som i dag spænder ben for dig, de fjernes nu for evigt, så du kan leve dit liv og være dig selv med nye og sunde overbevisninger.

Hvis man vil være sikker på at opnå et effektivt og vedvarende resultat, er det oftest nødvendigt med 4 sessioner, undtagen rygestop og fobier, her er det oftest nok med 2 sessioner.

Hvad kan behandles med Hypnoterapi?

Der er en hel række af problemstillinger som Hypnoterapi kan afhjælpe sikkert og effektivt og opnå varige forandringer og det er bl.a.:

Rygestop

Vægttab

Lavt selvværd

Stress

Depression

Fobier

Angst (eksamensangst, angst for at tale i større forsamlinger osv.)

Afhængighed (f.eks. alkohol, ludomani)

Smertebehandling

Neglebidning

Vrede

Og meget mere

bottom of page